Harde klontjes
Special edition

Een Belgische Revolutie
Harde Klontjes Koffiemolen
Harde Klontjes Verpakking

Lang hebben de Fransen en de Belgen er over geruzied wie er met de eer mag gaan lopen. Uiteindelijk werd officieel vastgesteld dat in 1902 meestergast Adant – werkzaam bij de Tiense Suikerraffinaderij – de enige echte uitvinder is van het even simpele als geniale suikerklontje.

Zo rond de eeuwwisseling werden tal van uitvindingen gedaan, van het theezakje (1903) over de Belgische praline (1912) en de ritssluiting (1913) tot aspirine (1899), het elektrocardiogram (1901) en E=MC2 (1905).

Harde Klontjes Verpakking
Harde Klontjes Banner

De harde klontjes zijn jarig

Nadat in 1902 patent was aangevraagd voor onze Harde Klontjes, moesten eerst nog een paar praktische hobbels worden overwonnen voordat de klontjes in productie konden gaan. Telkens weer vond Theophile Adant een oplossing en in 1904 lagen de Harde Klontjes voor het eerst in de winkels. Vandaar dat we precies 115 jaar later met een speciale editie komen.

Deze speciale uitgave is niet alleen een herinnering aan de creativiteit van onze eigen Theophile Adant, het is ook een ode aan het design van die tijd. We hebben ons meest populaire ontwerp uit die tijd als uitgangspunt genomen. Een jonge designer van nu heeft daar zijn eigen draai aan gegeven.