1. Start met de kop van het aapje. Snij de cake bij zodat hij mooi vlak is. Snij ⅓ af van de cake zodat je een halve cirkelvorm hebt. Plaats het grootste deel rechtop op een taartschotel.
 2. Snij de zijkanten van het kleinere stuk weg voor het mond en neus deel van het aapje. Bestrijk de achterkant met swiss meringue botercreme en kleef tegen de voorzijde van de eerder gemaakte aapjeskop.
 3. Vul de spuitzak met de donkerbruine botercrème. Spuit de botercrème op het grotere stuk cake en smeer het netjes af met een palletmes. Herhaal tot het grotere stuk bedekt is met een mooie laag botercrème.
 4. Vul de spuitzak met de lichtbruine botercrème en spuit die op het kleinere mond- en neusdeel van de aap. Smeer netjes af met het palletmes.
 5. Snij de uiteindes van een grote marshmallow. Gebruik deze stukjes om de ogen van de aap te maken. Snij ze bij met een schaar indien ze te groot zijn. Plaats ze boven de mond. Besmeer de achterkant van de mokkaboontjes met wat botercrème en plaats ze op de marshmallows.
 6. Snij ⅓ van de chocolade chip koekjes weg om de oren te vormen. Besmeer het uiteinde van deze koekjes met botercrème en bevestig ze aan de zijkant van de kop. Zijn de koekjes te zwaar, gebruik dan een tandenstoker om ze in de cake te prikken. Spuit een klein rondje van de lichtbruine botercrème op de oortjes om ze af te werken.
 7. Gebruik de chocolade sprinkels om de neusgaten en de lippen van het aapje te vormen.

Ingrediënten

-/+ 12 personen

 • 1 x basis vanille cake, gebakken in een ronde vorm van ⌀ 18 cm
 • Swiss meringue botercrème (1 x donkerbruin, 1 x lichtbruin) – halve portie van het recept is voldoende voor beide kleuren
 • 1 grote marshmallow
 • 2 chocolade chip koekjes
 • 2 mokkaboontjes
 • 13 ronde chocolade sprinkles

Share: