1. Bereid de appels voor door ze te wassen, schillen en het klokhuis te verwijderen. Snijd de appels in kleine, gelijke stukjes. Doe de appelstukjes, water, citroensap en gemalen kaneel in een grote kookpot. Breng aan de kook en kook de appels op middelhoog vuur tot ze zacht worden, terwijl je af en toe roert. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Als je grotere hoeveelheden kookt, kan het wat langer duren; de appeltjes zijn klaar als ze zacht zijn.
  2. Zodra de appels zacht zijn, plet je ze fijn met een stamper. Voeg de Minut geleisuiker toe en meng door elkaar. Breng al roerend aan de kook. Laat 4 minuten zachtjes doorkoken terwijl je blijft roeren.
  3. Doe de stollingstest door wat confituur op een koud bordje te leggen. Wacht 30 seconden en hou het bordje schuin. Loopt de confituur niet naar beneden, dan is deze klaar.
  4. Vul de gesteriliseerde bokalen met de hete confituur tot aan de rand. Sluit onmiddellijk en laat ze ondersteboven afkoelen.

Wist je dat dit het recept is van de campagne tegen lege brooddozen die we samen met Stichting Pelicano en Belorta ondersteunen? Vind hier alle informatie!

Stichting Pelicano - Samen kinderen uit armoede redden

 

Belorta

Ingrediënten

4 potjes

  • 1 kg appels, gewassen, geschild en zonder klokhuis
  • 230 ml water
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1 kg Tiense Minut Geleisuiker

Share: