Bereiding: 10 minuten

Kooktijd: 20 minuten

Baktijd: 15 minuten

Verwarm de oven voor op 95°C.

Om de druivenconfituur te maken:

  1. Spoel de druiven en doe ze in een kookpot. Laat ze koken gedurende 15-20 minuten tot ze openbarsten. Mix met de staafmixer en zeef.
  2. Doe het gezeefde sap van de druiven (800 ml) terug in een kookpot en voeg sap van ½ sinaasappel toe. Breng aan de kook en voeg de Maxi Fruit geleisuiker toe. Breng al roerend tot het kookpunt en laat nog 4 minuten al roerend verder borrelen. Doe de stollingstest door wat confituur op een koud bordje te leggen. Wacht 30 seconden en hou het bordje schuin. Loopt de confituur niet naar beneden, dan is hij klaar. Vul de gesteriliseerde bokalen met de hete confituur tot aan de rand. Sluit onmiddellijk en laat ondersteboven afkoelen.

Om de handengebakjes te maken:

  1. Teken je handomtrek over op een blad papier. Snijd het patroon uit en leg deze op het bladerdeeg. Snij uit elk vel bladerdeeg 2 handen. Rol de restjes van het bladerdeeg uit om nog 2 handen uit te snijden.
  2. Doe 2 eetlepels confituur in het midden van 3 van de 6 handen. Plaats de “lege handen” op de bladerdeeg met confituur en duw de randen met een vork of lepel goed aan. Klop het ei los en smeer de bladerdeeghanden er mee in. Bak in een voorverwarmde oven van 210 °C in 15 minuten krokant en goudbruin.

Ingrediënten

3 gebakjes

  • 1,3 kg druiven
  • 350 g Tiense Geleisuiker Maxi Fruit
  • ½ sinaasappel
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 ei