Meringue vogelnestjes voor Pasen

Meringue vogelnestjes voor Pasen

Ingrediënten

  • 3 eiwitten (op kamertemperatuur)
  • 150 g Tiense Zeer Fijne Suiker
  • 100 g Tiense Bloemsuiker
  • ½ citroen
  1. Verwarm de oven voor op 110° C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.Besmeer de binnenkant van een grote metalen kom met citroen. Droog het met keukenpapier. Doe de eiwitten in de kom. Klop de eiwitten met een mixer tot het mengsel helemaal wit is en er aan het eind van de garde pieken ontstaan.
  2. Voeg, al kloppend, geleidelijk de Zeer Fijne Suiker toe. Blijf kloppen tot de suiker volledig is opgenomen en het schuim stijf is (er mogen geen kristalletjes in het schuim zitten – als het schuim korrelig is, moet je nog even blijven kloppen). Klop er op het einde nog de gezeefde Bloemsuiker onder.
  3. Vul een spuitzak met een gekartelde spuitmondje met het schuim. Spuit de nestjes op een ovenplaat met bakpapier. Als je niet helemaal uit de losse pols kunt spuiten, kun je eerst op het bakpapier rondjes tekenen zodat je gelijke nestjes krijgt.
  4. Bak ongeveer 75 minuten in de oven tot de meringues droog aanvoelen. Zet de oven uit en laat 1 uur afkoelen in de oven. Laat ze daarna volledig afkoelen voor je ze van het bakpapier neemt.Vul de vogelnestjes met paaseitjes en/of geklopte room.