Tijd voor Confituur

Tijd Voor Confituur
Tijd Voor Confituur

Tiense Suiker heeft maar liefst drie verschillende soorten confituursuikers. Hou je van minder zoet, kies dan voor onze Geleisuiker Maxi-Fruit of Extra-Fruit. Is heerlijk zoete confituur jouw favoriet, gebruik dan Geleisuiker Minut.

Neem je onze Fijne Suiker, dan kies je voor een echte allrounder. Want met deze suiker kun je niet alleen heel goed confituur maken, hij is ook prima geschikt voor taarten, cakes en desserts.

Voor al onze geleisuikers geldt een korte kooktijd. Zo blijven smaak, aroma en kleur het beste bewaard.

Confituur Polaroids

Handige tips

Gebruik liever geen mixer, maar een pureestamper. Zo houdt je confituur meer fruitstructuur. Bovendien vermijd je zo dat je confituur te dun wordt.

Het stollen van je confituur heeft veel te maken met de hoeveelheid pectine in het fruit. Hoe meer pectine, hoe beter de confituur stolt. Gebruik je fruit met een laag pectinegehalte (zoals aardbei, kersen, rabarber of vijg) voeg dan bijvoorbeeld een beetje vers sinaasappel- of citroensap toe. Dat zijn vruchten met een hoog pectinegehalte.

Daarnaast is het belangrijk dat je het fruit niet te lang, maar ook niet te kort kookt. Kook je het fruit te kort, dan krijgt de pectine niet de tijd om zijn werk te doen. Kook je het fruit te lang, dan raakt de pectine ‘vermoeid’ waardoor de confituur weer vloeibaar wordt. Kijk dus altijd goed wat er in het recept staat.

Onderschat het steriliseren van je confituurpotjes- en dekseltjes niet. Ze wassen in de afwasmachine volstaat niet. Laat ze ongeveer 10 minuten in kokend water borrelen, dan weet je zeker dat alle bacteriën zijn gedood.

Heel veel meer tips lees je in het boek Madam Confituur.